Imate vprašanje? Pokličite 03 757 38 50


Predstavitev projekta

Poslanstvo programa

Zdravje v otroštvu določa zdravje v celotnem življenju posameznika in vpliva tudi na naslednje generacije. Ključnega pomena je obdobje do 6. leta starosti. Zato je nekdanji Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana v letu 2006 oblikoval program promocije zdravja v vrtcih Ljubljanske zdravstvene regije "Zdravje v vrtcu", ki ga je kasneje razširil in ga danes Nacionalni inštitut za javno zdravje uspešno izvaja skupaj z vrtci po vsej Sloveniji.

Program želi posredno vplivati tudi na večanje pomena dobrega počutja in zdravja v družbi kot celoti, posebej še v okoljih, kjer sprejemajo odločitve, ki vplivajo tudi na zdravje.

Programski cilji

Pri oblikovanju programa skušamo slediti dvema temeljnima ciljema:

  • oblikovanje vrtčevskega okolja kot skupnosti, ki je zavezana skrbi za dobro počutje in  zdravje ter utrjevanju pozitivnega odnosa do zdravja in
  • delovanje v smeri zmanjševanja nastanka bolezni in poškodb. 

Ciljne skupine

Za vzpostavljanje dobrega sožitja, zdravih pogojev in zadovoljstva so pomembni vsi vključeni: otroci, vzgojitelji, starši in ustanovitelji vrtcev. Zato vsi predstavljajo ciljne skupine v programu.

Rdeča nit 2021/2022: Krepim (oblikujem) sebe in svojo skupnost

Novo šolsko leto daje priložnost novim spoznanjem, izkušnjam in priložnostim srečati, doživeti nekaj lepega, novega. Spoznanja in znanja nas krepijo, naredijo bogatejše, močnejše in modrejše. Otroci se bolj ali manj vsega šele učijo, odrasli pa z novimi izkušnjami lahko svoja prepričanja in navade tudi spremenimo. Na boljše.

Zaradi epidemiološke situacije smo se soočali z novim, vsiljenim načinom življenja, ki nam ni bil blizu. Veliko je bilo novih predpisov, uredb, pravil, ki smo jih morali upoštevati, kar je imelo na posameznike in družine različne vplive. Zastavljali smo si različna vprašanja. Vzemimo vse to kot šolo življenja in nova znanja, spoznanja in izkušnje izkoristimo za boljši jutri. Epidemiološke razmere se bodo izboljšale. Želimo da zdravi posamezniki gradimo zdravo družbo. Posameznik s svojim vedenjem in delom vpliva tudi na skupnost in obratno. Dovolite otrokom lastno izkustvo, vključenost, pristnost, iskrenost. Dovolite jim, da so edinstveni. Pokažite jim, da vam je mar, da jih slišite in vidite, pomagajte odkrivati njihovo življenjsko pot.  Hkrati pa jim pokažite, da tudi sami vplivajo in oblikujejo svojo skupnost. Naučimo se opazovati, videti in čutiti. Tako bo življenje lepo, navdihujoče.

 

»Nič več ne bo kot je bilo nekoč«, lahko razumemo tudi kot »Ustvarimo nekaj novega, dobrega, boljšega«.

Zato … Pogumno stopimo na pot ustvarjanja prihodnosti za nas in naše otroke.

Koordinatorka programa: ERIKA PERKOVIČ

Objave

FIT IGRIŠČE

06 okt 2022

RAZBITA BUČA

05 okt 2022

Vrtec Zreče

Javni zavod VRTEC ZREČE
Cesta na Roglo 13, 3214 Zreče
tel.: 03 757 38 50
faks: 03 757 38 65

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Oktober 2022
P T S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Online

Na strani je 237 gostov in ni članov .