Imate vprašanje? Pokličite 03 757 38 50


Predstavitev projekta

ZDRAVJE V VRTCU

Predšolska doba je pomembno obdobje za otroka. V tem obdobju pridobijo otroci prve izkušnje, stališča, vzorce vedenja, ki jih večinoma obdržijo vse življenje. To velja tudi na področju zdravja. Zato smo v vrtcu Zreče letos že tretje leto  aktivno vključeni v izvajanje programa Zdravje v vrtcu, ki ga od leta 2009 razpisuje Nacionalni inštitut za javno zdravje. Projekt traja skozi celo šolsko leto. Pri projektu sodelujejo otroci osmih skupin v vrtcu.

Z vključitvijo v program smo se v vrtcu  zadali:

- h krepitvi in ohranjanju zdravja,

- k vzgajanju otrok za zdrav in varen način življenja.

Pri tem sledimo tudi ciljem:

-  Otrok pridobiva navade nege telesa.

-  Otrok spoznava različno prehrano in pridobiva navade zdravega in raznolikega prehranjevanja.

-  Otrok spoznava, da mu uživanje različne zdrave hrane, telesne vaje in počitek pomagajo ohranjati zdravje.

- Otrok spoznava, da na njegovo zdravje vpliva okolje in on sam.

Vsako leto pa je iz strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje predlagana tudi prioritetna tema, kateri v vrtcu sledimo ter izvajamo dejavnosti na to. Letošnje šolsko leto je prioritetna tema: Medgeneracijsko sodelovanje.

Zavedamo se, da je tudi sodelovanje s starejšimi še kako pomembno, saj pozitivno vpliva na vse udeležence. Otrok bo ob takih priložnostih imel možnost druženja ter pridobivanja izkušenj s starejšimi v sorodstvu in družbi. Pridobival bo moralne vzorce vedenja do njih, starejši pa se bo ob najmlajših počutil pomembnega, hkrati pa bo lahko prenašal svoje znanje, veščine, modrosti na  njih.

Dejavnosti projekta Zdravje v vrtcu, se poleg prioritetne teme prepletajo  tudi z dejavnostmi, s katerimi aktivno sodelujemo tudi v drugih projektih, s katerimi skrbimo in krepimo zdravje otrok, staršev in zaposlenih: Ciciban planinec, , Pomahajmo v svet ter FIT in EKO projekt.


Prizadevamo si tudi, da se zaposleni stalno izpopolnjujejo in izobražujejo na področju zdravja, ter tako veščine predajo otrokom, otroci pa doma navdušijo starše, stare starše. 

Koordinatorki projekta: Kristina Klajne in Erika Perkovič

Objave

Vrtec Zreče

Javni zavod VRTEC ZREČE
Cesta na Roglo 13, 3214 Zreče
tel.: 03 757 38 50
faks: 03 757 38 65

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Avgust 2019
P T S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Online

Na strani je 212 gostov in ni članov .