Imate vprašanje? Pokličite 03 757 38 50


RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!

Strokovne delavke vrtca Zreče, enote Stranice smo v okviru tedna otroka pripravile različne dejavnosti za otroke, s katerimi smo še dodatno popestrile vrtčevski vsakdan.

V ponedeljek smo v skupni garderobi prisluhnili pravljici Pod medvedovim dežnikom, odigrani z lutkami na palčkah. Nato pa skupaj z otroki okrasili vhod vrtca z jesensko dekoracijo. V torek so se otroci starejših skupin podali v gozd, na lov za zaklad, kjer so izvajali različne naloge iz gozdne pedagogike. Za najmlajše pa smo pripravile gibalne igre z jesenskimi pridelki na terasi vrtca. Starejši otroci so si izmislili Jesensko pravljico, in sicer takšno:

»Medo Brundo je živel v gozdu. Imel je punco, ki ji je bilo ime Medvedka. Medvedka ni bila njegova žena. Šla sta nabirat želod, da ga bosta jedla danes pri kosilu. Našla sta ga na starem hrastu. V gozdu sta našla tudi gobo – jurček je bil. Brundo in Medvedka sta gobe seveda poznala. Ko sta se sprehajala po gozdu in iskala pot domov, sta šla mimo praproti. Pot jima je prekrižala vešča, ki ju je pospremila do doma. Na obronku gozda so se razšli, Brundo in Medvedka pa sta pribrundala domov.«

V sredo smo za otroke pripravile domači plastelin in jim za igro z njim ponudile še jesenske plodove in pridelke. Nato je sledilo ustvarjanje z darovi jeseni. Starejši otroci pa so pripravili še sceno za igrico tri muce. V četrtek smo se posladkali na zdrav način—s pripravo sadnih smutijev. Za zaključek tedna smo strokovne delavke za otroke zaigrale igrico Tri muce. Nato pa je sledilo druženje vseh oddelkov ob otroški glasbi. Želeli smo izvesti še druženje s starši, a na, je deževno vreme to žal preprečilo.

Zadovoljni nasmehi otrok in razigrano vzdušje so nam dokazali, da so otroci, v tednu, ki je še posebej njihov, zares uživali. Me pa smo se še enkrat zavedle, da čas, ki ga porabimo za to, da so otroci srečni, je res dobro porabljen čas. Saj otroci so tega vredni.

Več iz te kategorije: NA POMOČ! »

Vrtec Zreče

Javni zavod VRTEC ZREČE
Cesta na Roglo 13, 3214 Zreče
tel.: 03 757 38 50
faks: 03 757 38 65

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Avgust 2022
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Online

Na strani je 271 gostov in ni članov .